T A R I N A N I

Riitti, että edes yksi uskoi minuun.


Muistan monia vuosia sitten kirjoittaneeni yläasteen äidinkielen tunnilla aineen, jonka otsikkona oli Intohimona valokuvaus. Valokuvaus on kulkenut mukanani läpi elämän jo aivan syntymästäni lähtien. Edesmennyt isäni kuvasi koko hänen elämänsä ajan, minkä ansiosta valokuvaus oli meillä kotona arkipäivää. Ajattelen, että olen saanut valokuvaajan silmän ja visuaalisen lahjakkuuteni perintönä isältäni ja siksi se onkin minulle erityisen tärkeä ja haluan käyttää sen lahjan viisaasti ja hyvin.


Olisin halunnut jo yläasteen jälkeen lähteä opiskelemaan valokuvausta, mutta silloinen opinto-ohjaajani tyrmäsi haaveeni täysin. Hän sanoi, ettei valokuvaus olisi kunnon ammatti, jolla voisi elättää itsensä. Tuolloin olin hyvin epävarma omista valinnoistani, joten lähdin hänen kehoituksestaan opiskelemaan itseni kolmoistutkinnolla lähihoitajaksi. Opettajan lannistavasta kohtelusta huolimatta valokuvaushaave kasvoi sisälläni, enkä ollut valmis luovuttamaan sen suhteen. Tiesin haluavani työllistää itseni vielä jonain päivänä täysipäiväisenä valokuvaajana.


Valokuvauksen lisäksi minua on aina kiinnostanut myös mielenterveyshäiriöt. Suurin unelmani onkin yhdistää nämä kaksi alaa yhdeksi ammatiksi, jonkinlaiseksi "valokuvausterapeutiksi", jossa ajatuksena on kuvattavan minäkuvan vahvistaminen valokuvauksen avulla. Missioni on auttaa ihmisiä valokuvauksen avulla. Haluan auttaa ihmisiä hyväksymään itsensä ja näkemään itsensä upeana uniikkina yksilönä.


Uskon siihen, että mitä enemmän olemme kuvattavana ja mitä enemmän tulemme kameran kanssa tutuiksi, sitä paremmin pystymme olemaan sinut itsemme kanssa. Se, että kohtaamme itseämme kuvien avulla ja katsomme itseämme rehellisesti silmiin, auttaa meitä ymmärtämään ja hyväksymään sen, keitä me oikeasti olemme. Lue tästä lisää mistä Sinä olet uniikki - kuvausmenetelmästä on kyse.


Valmistuin 2020 valokuvaajan perustutkintoon sekä Voimauttavan valokuvauksen perusteet - koulutuksesta vuonna 2021. Haluan jatkuvasti kehittää itseäni ja ammatillisuuttani. Tällä hetkellä teen unelmatyöni valokuvausalan yrittäjänä ja haluankin näiden omien kokemusteni kautta olla osaltani vaikuttamassa siihen, että rakastaisimme itseämme enemmän.
Muista, että meistä jokainen on uniikin kuvan arvoinen.


Rakkaudella PAULAVANAMO